1.Definitii Si Termeni

 

Site-ul cokett.ro  – este deținut si administrat de societatea  S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.., persoana juridica de naționalitate romana, având sediul social in Bucuresti, BDUL. MARASESTI 42, Județ Bucuresti, având număr de ordine in Registrul Comerțului J40/13649/2016, cod unic de înregistrare fiscala 36643040.

Navigarea pe site-ul cokett.ro urmata de Comanda echivalează cu citirea, înțelegerea si acceptarea expresa a termenilor de mai jos de către orice Client.

S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.  își rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment conținutul acestui site, precum si Termenii si condițiile de folosire, fără nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neînțelegeri intre S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.  si Client, se vor aplica Termenii si condițiile valabile la momentul Comenzii.

Vânzător – S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.  .

 

Cumpărător – poate fi orice persoana fizica care are vârsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care își face un Cont in Site si efectuează o Comanda.

 

Client – poate fi orice persoana fizica care are vârsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obține acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.  (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.  si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

 

Utilizator – orice persoana fizica care are vârsta peste 16 ani sau persoana juridica înregistrata pe Site -cokett.ro-, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni si Condiții Generale.

 

Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumpărător poate adaugă Conținut pe Site. Nickname-ul este asociat informațiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

 

Cont – secțiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii si care conține informații despre Client/Cumpărător si istoricul Cumpărătorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

 

Wish list – secțiune din Cont care permite Cumpărătorul/Utilizatorul poate adaugă Bunuri sau Servicii pe care dorește sa le urmărească in vederea unei eventuale achiziții si pe care, ulterior, le poate șterge sau le poate adaugă in coșul de cumpărături („Coșul meu”).

 

Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește sa le achiziționeze momentul adăugării sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile sau Serviciile nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

 

Site – magazinul online găzduit la adresa web cokett.ro si subdomeniile acestuia.

 

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vânzător si Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Bunuri si Servicii de pe Site.

 

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile menționate in Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

 

Campanie – acțiunea de a expune in scop comercial, un număr finit de Bunuri si/sau Servicii având un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de către Vânzător.

 

Contract — O Comanda confirmata de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord sa vândă si sa livreze Produsele si/sau Serviciile iar Clientul este de acord sa achiziționeze, sa primească si sa facă plata acestor Produse si Servicii ,fără prezenta fizica simultana a Vânzătorului si a Cumpărătorului.

 

Conținut – reprezintă:

 • Toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • Conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • Orice informație comunicata prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
 • Informații legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumita perioada;
 • Informații legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada;
 • Date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Review – o evaluare scrisa de către deținătorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experienței personale si capacitații acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificațiile menționate de către producător.

 

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Utilizator/Client/Cumpărător fata de un produs. Rating-lu se exprima sub forma de stele, fiecare Bun putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna Review-ului scris de Utilizator/Client/Cumpărător asupra unui Bun sau Serviciu.

 

Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

 

Întrebare – formula de adresare către alți Utilizatori/Clienți/Cumpărători cu scopul de a obține informații despre Bunurile sau Serviciile din pagina respectiva.

 

Răspuns – informație scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului care a adresat o Întrebare in Site, in pagina unui anumit Bun. Răspunsul reprezintă o explicație oferita de un Utilizator/Client/Cumpărător unui alt Utilizator/Client/Cumpărător in cadrul unei discuții.

 

Document – prezentele Termene si Condiții.

 

Comunicări Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  conținând informații generale si tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la Bunuri si Servicii adăugate in secțiunea “Cont/Coșul meu” sau secțiunea  “Cont/Wish list” precum si alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piața si sondaje de opinie.

 

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vânzarea unui Bun si/sau Serviciu de către S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L., Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

 

Specificații – toate specificațiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor așa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

 

 

 1. Documente Contractuale

 

2.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

 

2.2. Notificarea primita de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezintă acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

 

2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

 

2.4. Contractul se considera încheiat intre Vânzător si Cumpărător in momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul poștei electronice si/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

 

2.5. Documentul si informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziționate.

 

 

 

 1. Politica De Vanzare Online

 

3.1. Accesul in vederea efectuării unei Comenzii ii este permis oricărui Utilizator/Cumpărător.

 

Pentru motive justificate S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. își rezerva dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumpărătorului in vederea efectuării unei Comenzi si/sau la unele din modalitățile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relații cu Clienții al S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L., pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmenționate.

 

3.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directa cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit sa aducă justificări pentru aceasta.

 

3.3 In cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. își rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumpărătorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip catch, in vedere protejării informației din cadrul Site-ului.

 

3.4. S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. poate publica pe Site informații despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promoții practicate de către acesta sau de către oricare alt terț cu care S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

 

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A., cu posibilitatea de a schimba Moneda de achiziție in Euro sau Dolar American

 

3.6. In condițiile prevăzute de lege, prețul Bunurilor electronice afișat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Utilizatorul/Cumpărătorul solicita detalii cu privire la suma exacta adăugată la prețul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relații cu Clienții S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L..

 

3.7. In cazul plaților online, Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitând-se la comisioane de conversie valutara aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poarta numai Cumpărătorul.

 

3.8 Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuala din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

3.9. După 14 (paisprezece) zile de la achiziționarea unui Bun sau Serviciu, Cumpărătorului i se va solicita înscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achiziționat. Solicitarea va fi transmisa către adresa de email înscrisa de Cumpărător in Cont. In acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienți/ Cumpărători de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

 

 

 1. Cesionarea Si Subcontractarea

 

4.1. Vânzătorul poate cesiona si/sau subcontracta o terța parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

 

 1. Dreptul De Proprietate Intelectuala Si Industriala

 

5.1. Conținutul, astfel cum este definit in preambul, incluzând dar nelimitând-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L., acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare si/sau publicare).

 

5.2. Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe parți, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut in orice alt context decât cel original intenționat de S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L., includerea oricărui Conținut in afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifica dreptul de autor al S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. asupra Conținutului precum si participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L..

 

5.3. Orice Conținut la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul are si/sau obține acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific si valid încheiat intre S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. si acesta, si fără nicio garanție implicit sau expres formulata din partea S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. cu referire la acel Conținut.

 

5.4. Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Conținut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

 

5.5. In cazul in care S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. conferă Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intra-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul are sau obține acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor conținuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform condițiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezintă un angajament contractual din partea S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. pentru respectivul Client/Cumpărător/Utilizator sau oricare alt terț care are/obține acces la acest conținut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui conținut, in timpul sau după expirarea acordului de utilizare.

 

5.6. Niciun Conținut transmis către Client, Utilizator sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuala din partea S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. si/sau al angajatului/prepusului S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. care a mijlocit transferul de Conținut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul conținut.

 

5.7. Este interzisa orice utilizare a Conținutului in alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care li însoțește, in cazul in care acesta exista.

 

 1. Comanda

 

6.1. Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat in coșul de cumpărături, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achiziție in măsura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun/Serviciu in coșul de cumpărături, in lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

 

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete si adevărate la data plasării Comenzii.

 

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca Vânzătorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, in orice situație in care este necesara contactarea Cumpărătorului.

 

6.4. Vânzătorul poate anula Comanda efectuata de către Cumpărător, in urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioara a vreunei parți fata de cealaltă sau fără ca vreo parte sa poată sa pretindă celeilalte daune-interese in următoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de către banca emitenta a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, in cazul plații online;

6.4.2. invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L., in cazul plații online;

6.4.3. datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

 

6.5. Cumpărătorul are dreptul sa se retragă din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv si fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
 • ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

 

6.6. In cazul in care Clientul/Cumpărătorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vânzătorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata după cum urmează:

6.6.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

6.6.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/transfer/ Card bancar-> prin virament bancar;

 

6.7. Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vândute sau pana la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el însuși Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

 

6.8. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urma va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștința acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul si-a exprimat in mod expres intenția de reziliere a Contractului.

 

6.9. Disponibilitatea unui Bun va fi afișata in Site după cum urmează:

 • in stoc” – avem mai mult de 3 bucăți in stocul S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.
 • stoc limitat” – avem mai puțin de 3 bucăți in stocul S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.
 • in stoc furnizor” – Bunul nu este disponibil in stocul S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.. Daca înregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “in stoc furnizor”, unul dintre consultanții noștri de vânzări te va contacta in cel mai scurt timp ca sa iți comunice disponibilitatea Bunului.
 • la comanda” – Bunul nu este disponibil in stocul S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. si pentru moment nu avem informații despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Dar, daca înregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “la comanda”, unul dintre consultanții noștri de vânzări va verifica disponibilitatea produsului in stocul furnizorului si te va contacta ca sa iți comunice disponibilitatea Bunului.
 • precomanda” – Bunul nu este disponibil in stocul S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. si nici in stocul furnizorului. Dar, daca înregistrezi o comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “precomanda”, unul dintre consultanții noștri de vânzări va verifica termenul de aprovizionare al furnizorului si te va contacta ca sa iți comunice disponibilitatea Bunului.
 • stoc epuizat” – Bunul nu mai este disponibil in stocul S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.
 • “momentan indisponibil”– momentan nu putem procura Bunul pentru ca nu se găsește in stocul furnizorului.
 • “momentan indisponibil”– momentan nu putem procura Bunul pentru ca nu se găsește in stocul furnizorului.

 

 1. Bunuri/Servicii Pentru Care Nu Se Asigura Dreptul De Retragere

 

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

7.1.1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vânzător;

7.1.2. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.1.3. furnizarea de Bunuri confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;

7.1.4. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

7.1.5. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de Cumpărător;

7.1.6. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

7.1.7. contractele în cazul cărora Cumpărătorul a solicitat în mod special Vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau de întreținere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumpărător sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreținere sau de reparație, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

7.1.8. furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

7.1.9. furnizarea de ziare, periodice și reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicații;

7.1.10. furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere.

 

 1. Confidentialitate

 

8.1. S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natura pe care le furnizați. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar in condițiile menționate in prezentul Document.

 

8.2. Nicio declarație publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvăluire către terțe parți nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comanda/Contract fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

 

8.3. Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul sa poată utiliza liber, in interes propriu, aceste informații, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul Site-ului. S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, daca legislația in vigoare nu prevede alte specificări in acest sens.

 

 1. Comunicări Comerciale

 

9.1. Cumpărătorul/Utilizatorul/Clientul își poate modifica in orice moment opțiunea cu privire la acordul dat Vânzătorului pentru Comunicările Comerciale conținând informații generale si tematice inclusiv informații cu privire la oferte sau promoții, după cum urmează:

9.1.1. prin modificarea setărilor din Cont la secțiunea “Abonările mele”;

9.1.2. prin contactarea Vânzătorului.

 

9.2. Prin adăugarea de Bunuri sau Servicii in secțiunea din Cont:

“Coșul meu”, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

 • la modificarea prețului Bunurilor sau Serviciilor adăugate in secțiunea “Coșul meu”,
 • la recomandări de Bunuri sau Serviciilor similare cu cele adăugate in secțiunea “Coșul meu”,
 • la existenta Bunurilor sau Serviciilor in secțiunea “Coșul meu”, si
 • disponibilitate stoc Bunuri sau Serviciilor adăugate in secțiunea “Coșul meu”.

 

Wish list”, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

 • – la modificarea prețului Bunurilor sau Serviciilor adăugate in secțiunea “Favorite”,
 • la recomandări de Bunuri sau Servicii similar cu cele adăugate in secțiunea “Favorite”, si
 • disponibilitate stoc sau Serviciilor Bunuri adăugate in secțiunea “Favorite”.

 

9.3. In urma achiziționării unui Bun sau Serviciu, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire la:

 • sugestii de Bunuri sau Servicii recomandate a fi utilizate împreuna cu Bunul sau Serviciul achiziționat.

 

 

9.4. De asemenea, pentru îmbunătățirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experienței de cumpărare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetări de piața si sondaje de opinie. Informațiile obținute in urma acestor cercetări de piața si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele menționate mai sus. Răspunsurile dvs. la cercetările de piața si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise către terți și nici nu vor fi publicate. Puteți obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piața si sondaje de opinie in orice moment, prin contactarea S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L..

 

 1. Facturare – Plata 

 

 

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afișate in cadrul site-ului www.cokett.ro includ T.V.A. conform legislației in vigoare.

 

10.2. Prețul si modalitatea de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind sa furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația in vigoare.

 

10.3. Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferenta Comenzii ce conține Bunuri si/sau Servicii vândute de S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. cu excepția Bunurilor si/sau Serviciilor vândute de partenerii S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. Marketplace, precum și pentru orice alte plăti aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adăugarea facturii in Contul Cumpărătorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail menționata de Cumpărător in Contul sau.

 

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului ii revin obligațiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informațiile si documentele aferente fiecărei Comenzi, existente in Cont.

 

10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau, va deține o evidenta a facturilor emise de S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L., putând-le salva si arhiva la rândul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o dorește.

 

10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprima acordul sa primească facturile in format electronic prin adăugarea acestora de către S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. in Contul sau prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționata in Contul sau.

 

10.7. In cazul in care aceste informații sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: info@cokett.ro

 

10.8. In momentul plasării unei Comenzi.

 • Clientul/Cumpărătorul plasează Comanda si alege modalitatea de plata Card de credit sau de debit , Transfer bancar sau rambursez , este redirecționat către pagina procesatorului de plăti, introduce datele de card si plătește, respectiv finalizează Comanda. După confirmarea plații,

 

10.9 Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. si nici nu vor fi stocate de către de S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.  sau de către procesatorul de plăti integrat in Site, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

 

10.10. In anumite cazuri, pentru menținerea securității Tranzacțiilor, la înregistrarea Comenzii, Cumpărătorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

 

10.12. Pentru motive de securitate a Tranzacțiilor Utilizatorul/ Cumpărătorul este sfătuit sa nu rămână legat pe Site si sa nu seteze opțiunea de legare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa conțină cel puțin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

 1. Livrarea Bunurilor

 

Data estimata de livrare poate varia in funcție de produs si este afișata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul de confirmare a Comenzii. Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmării Comenzii de către Vânzător. Livrarea produselor se poate realiza prin intermediul curieratului sau posta Romana , la o adresa specificata in formularul de comanda.

 

 

Coletul va merge la adresa menționata in comanda si va fi înmânat personal destinatarului de către curier. Pe colet vor fi trecute datele tale de contact, necesare in cazul in care curierul nu poate ajunge ușor la destinația menționata. Este așadar important sa ne comunici, in formularul de comanda, un număr de telefon la care curierul sa te poată contacta in caz de necesitate.

 

 

La fel ca si in cazul livrărilor prin curier termenul de livrare pentru aceste comenzi variază intre 24-48 de ore sau 7-10 de zile lucrătoare depinde de metoda de transport alese de

Because it brings masters dissertations are a degree that is highly recognized by students. But a lot of students do not make use of it to its whole potential. To some, the need for analyzing for the Master’s degree and the hefty fee are the reasons they do not take this up personal statement help. This is unfortunate, as in reality, there are lots of factors that help determine the success of the master’s degree.

către clientului pentru produsele cu stoc propriu.

 

Pe tot parcursul anului intervalul de livrare menționat mai sus este in vigoare pentru produsele cu livrare din stocul S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L., excepție făcând perioadele cu un volum foarte mare de comenzi unde termenul de livrare va suferi modificări( ex: Campania Black Friday)

 

Produsele cu livrare din stocul furnizorilor cu care colaboram se expediază intra-un interval mai mare, termenul estimative de livrare fiind afișat atât in pagina de produs cat si in pagina de finalizare a comenzii.

 

Datele oferite mai sus sunt indicative, pentru o informare concreta avem rugămintea sa verificați întotdeauna coșul de cumpărături (după ce ați selectat modalitatea prin care doriți sa se expedieze coletul).

 

 

Atenție! In perioada Black Friday, termenul de livrare al comenzilor poate fi decalat si mai îndelungat fata de cel de 24-48 de ore, însă acesta desigur nu va depăși termenul legal de livrare, de pana la 30 zile de la data Confirmării Comenzii.

 

 

 

Taxele de livrare

 

 

Pe teritoriul României  sau Din străinătate (UE, SUA, etc…)

 

 

Livrare prin curier sau Posta Romana:

 

In cazul livrărilor prin intermediul Curierului sau Posta Romana, clientul va achita costul de procesare in valoare de 0.99 lei si costul de livrare diferențiat, in funcție de categoria de produse selectata de Client (ex. dimensiuni, greutate . etc..)

 

 

 

 

Atenție! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibila operarea de modificări asupra Comenzilor deja plasate.

 

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care prețul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificări ulterioare confirmării Comenzii), S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificările intervenite cu privire la prețul sau caracteristicile produselor, modificând astfel Comanda inițiala, iar S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L.. va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Pentru produsele care nu se afla in stoc, Clientul este de acord ca S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. sa livreze un produs cu calități si preț echivalente cu cele solicitate. Daca Clientul își exercita dreptul de denunțare unilaterala a contractului in termen de 30 de zile de la primirea produselor, cheltuielile de returnare a produselor sunt in sarcina S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L..

In cazul in care Clientul plasează o Comanda care conține produse de la furnizori diferiți din punctul de vedere al livrării, acestea vor fi considerate colete diferite si vor fi evidențiate ca atare pe site in pagina de Comanda. Acestea au termene diferite de livrare. Taxa de transport se aplica pentru fiecare colet in parte.

In cazul comenzilor cu ridicare personala, achitate online, este necesar ca persoana care va prelua coletul sa prezinte la punctul de ridicare un act de identitate al persoanei care a înregistrat comanda.

 

Atenție! In perioada Black Friday, având in vedere volumul mare de comenzi înregistrate de Vânzător, termenul de livrare al comenzilor poate suferi modificări fata de termenul estimat inițial, însă acesta desigur nu va depăși termenul legal de livrare, de pana la 30 zile de la data Confirmării Comenzii.

 

Condiții de livrare

La solicitarea S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L. sau a Curierului, Clientul va face dovada identității sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autorități oficiale si va comunica numărul de Comanda atribuit de către Vânzător.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea recepționarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lăsata la adresa precizata doar unei persoane cu vârsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicării către Curier, a numărului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu îndeplinește condițiile de mai sus.

In cazul livrării la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locația respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate recepționa aceasta Comanda.

Clientul va fi contactat telefonic de către Curier in prealabil pentru a obține confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validării Comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supura taxa de transport aferenta unei posibile noi livrări. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectării, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi îndeplinita de către S.C. SPHERA GROUP ESTATE S.R.L., la momentul predării produselor Comandate către Client la adresa selectata de acesta la momentul plasării Comenzii

 

 1. Garanții

 

Pentru produsele achiziționate din magazinul online cokett.ro se asigura garanție in conformitate cu Certificatul de garanție aferent fiecărui produs. Persoana juridica ce asigura garanția este cea menționata pe Certificatul de garanție al produsului.

 

Pentru a beneficia de garanție, Clientul are următoarele obligații:

 • produsul sa fi fost cumpărat de la cokett.ro si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput
 • sa respecte instrucțiunile de folosire si întreținere si sa utilizeze produsul conform instrucțiunilor impuse de producător;
 • sa păstreze certificatul de garanție si documentul fiscal( factura sau bon fiscal) cu care a cumpărat produsul. Locul prezentării pentru a putea beneficia de garanție este cel specificat pe Certificatul de garanție;

 

Cauze de pierdere a garanției:

 • avarii sau deteriorări mecanice; expunere excesiva la radiații solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificări ale produsului;
 • defectarea produsa ca urmare a nerespectării instrucțiunilor de utilizare, întreținere, transport, manipulare si instalare prevăzute in manualul de utilizare;
 • deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deteriorarea marcajului cu modelul si seria aparatului;
 • inundarea, incendierea, expunerea la soare, descărcări electrice, modificări sau instalări necorespunzătoare, intervenții neautorizate;
 • distrugerea circuitelor interne din cauza șocurilor.

 

cokett.ro nu oferă garanția comerciala Clienților:

 • după expirarea perioadei pentru care Vânzătorul oferă garanție produsului;
 • in cazul in care clientul nu a respectat instrucțiunile de utilizare, întreținere, transport, manipulare si instalare prevăzute in manualul de utilizare.

 

Condițiile de acordare a garanțiilor legale de conformitate si a garanțiilor comerciale sunt cele prevăzute in legislația in vigoare cat si cele furnizate de producători Vânzătorului.

 

 

 1. Transferul Proprietății Bunurilor

 

13.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, după efectuarea plații din partea Cumpărătorului in locația indicata in Comanda (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului).

 

 1. Răspundere

 

14.1. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terța parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor după livrare si in special pentru pierderea acestora.

 

14.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumpărătorul își asuma răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (ușer si parola) si pentru gestionarea accesării Contului, si, in măsura permisa de legislația in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

 

14.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Conținutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta in mod expres si fără echivoc Termenele si Condițiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data creării Contului si/sau utilizării conținutului si/sau la data plasării Comenzii.

 

14.4. Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la momentul afișării in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificați periodic conținutul acestui Document.

 

 1. Scrierea De Review-Uri, Comentarii, Întrebări Si Răspunsuri

 

15.1. scrierea de Review-uri, Comentarii, Întrebări si Răspunsuri se poate face, de către Utilizatori/Clienți/Cumpărători, in secțiunile “Întrebările si răspunsurile clienților” si “Review-uri”. Informațiile înscrise pot fi atât pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

 

15.2. In momentul înregistrării unui anumit Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns pe Site, Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii acorda Vânzătorului o licența neexclusiva, perpetuau, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afișa acest conținut.

 

15.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumpărător, in momentul înscrierii de Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns in secțiunile menționate, se angajează sa respecte următoarele reguli:

–    sa facă referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitând informații legate de aspecte ce se pot schimba (preț sau oferte promoționale) sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii;

–    sa folosească or ce limba .

–    sa utilizeze un limbaj corespunzător, ne ofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător;

–    sa se asigure de încadrarea corecta a conținutului introdus pe Site astfel: orice Întrebare va fi înscrisa in secțiunea “Întrebările si răspunsurile clienților”, si orice Review va fi înscris in secțiunea “Review-uri”;

–    sa se asigure ca informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, ne înșelătoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor parți, drepturile de autor, de marca comerciala, de licența sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    sa folosească aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fără a face referire către alte firme ce promovează vânzarea si cumpărarea de produse sau servicii;

–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio măsura, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale;

–     sa nu înscrie informații si/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comerciala ca si Vânzătorul;

–    sa nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către Vânzător sau sa înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări/Răspunsuri care sa conțină materiale de natura publicitara;

–     sa nu utilizeze Review-lu/Comentariul/Întrebarea/Răspunsul ca mijloc de comunicare cu Vânzătorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzătorului înscrise pe Site.

 

15.4. Pe lângă o evaluarea realista critica, in momentul înscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumpărătorul va adaugă si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, împreuna cu Rating-urile corespunzătoare lor, vor influenta Rating-lu general al produsului sau serviciului, număr care apare intre paranteze lângă titlul acestora. Astfel, un Review însoțit de un Rating mare duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Review însoțit de un Rating mic duce la o scădere a Rating-ului general.

 

Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii ce înscriu Review-uri la care atașează fișiere foton sau video vor respecta următoarele reguli:

–    fișierele încărcate vor conține imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-lu, asigurând-se ca fișierele încărcate respecta drepturile de autor;

–    fișierele încărcate nu vor conține violenta, conținut pentru adulți, limbaj licențios sau alt conținut care ofensează o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a vârstei, a statutului de veteran,  a orientării sexuale sau politice;

–    fișierele încărcate nu vor conține informații legate de alte persoane;

–    fișierele încărcate nu vor conține URL-uri sau watermark-uri către site-uri ce desfășoară aceeași activitate comerciala ca Vânzătorul.

 

15.5. Când un Review/Comentariu/Întrebare sau Răspuns este semnalat de către un Utilizator/Client/Cumpărător ca având un conținut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest conținut este examinat cu atenție de către Vânzător pentru a determina daca încalcă Termeni si Condiții Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai după examinarea acestora de către Vânzător.

 

15.6. In cazul in care Vânzătorul constata încălcarea Termenelor si Condițiilor in mod repetat, acesta își rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului de a înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări sau Răspunsuri in secțiunile “Întrebări si răspunsuri ale clienților” si “Review-uri”.

Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul si/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii boate contacta pe adresa de email info@cokett.ro Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 

 1. Prelucrarea Datelor Cu Caracter Personal

 

16.1. Te rog sa parcurgi Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

 

 

 

 

 

 1. Folosirea Cookie-Urilor

 

17.1. Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

 

 

 

 

 

 

 

 1. Forța Majora

 

18.1. Nici una din parți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzător, total sau parțial este datorata unui eveniment de forța majora. Forța majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului parților si care nu poate fi evitat.

 

18.2.  Daca in termen de 15 (cinci spre zece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parți încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele sa poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 

19.1Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Pârțile vor depune toate eforturile pentru a soluționa pe cale amiabila, orice disputa decurgând din prezentul Contract apăruta intre client si Vânzător. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi înaintat spre soluționare instanțelor competente..

 

 1. Informații Privind DEEE

 

20.1      Legislația aplicabila stabilește masuri pentru protejarea mediului si a sănătății populației pentru prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generării si gestionarii deșeurilor de echipamente electrice si electronice; acestea pot conține substanțe periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sănătății umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

 

Luând in considerare prevederile OUG 5/2015 – privind deșeurile de echipamente electrice si electronice precum si OUG 195/2005 – referitoare la protecția mediului clientul www.cokett.ro va avea in vedere următoarele:

 

20.1.1   Pentru ca EEE pot conține substanțe periculoase cu potențiale efecte nocive asupra mediului si sănătății umane in cazul negestionării corecte, clientul are obligația legala de a selecta si colecta separat deșeurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de a nu le elimina împreuna cu deșeurile municipale nesortate;

 

20.1.2   Colectarea acestor deșeuri (DEEE) se va putea realiza prin intermediul punctelor de colectare selective puse la dispoziția producătorilor de către Autoritățile administrației publice locale care au obligația potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodăriile particulare si de a pune la dispoziția producătorilor spatiile necesare pentru înființarea punctelor de colectare a DEEE;

 

20.1.3   Poate preda gratuit DEEE la punctele de colectare menționate la momentul achiziției unui produs nou din aceeași categorie; in acest sens, www.cokett.ro se pliază politicii de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor “unul la unul” astfel cum prevede legislația aplicabila, respectiv: daca echipamentul predat este echivalent si a îndeplinit aceleași funcții ca si echipamentul nou furnizat;